سطح خارجی وبار الکتریکی(فیزیک3


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : چهار شنبه 28 فروردين 1392
بازدید : 120
نویسنده : پیمان صالحی فرد

 هیچ خط نیرویی از استوانه تقریباً خارج نشده است ،  پس  . و بعد از تماس بار  با سطح درونی آن مطابق شکل (2) بار (+q) با بار  خنثی شده و بار  که برابر با   است، در سطح خارجی استوانه باقی می ماند. ودر سطح داخلی آن باری الکتریکی باقی نمی ماند .

 

 

در شکل (3) استوانه طوری انتخاب شده است که دهانه آن بزرگ و ارتفاع آن کوچک است و با واردکردن بار +qبه درون آن بار  را در سطح داخلی و بار  را در سطخ بیرونی القا می کند و چون تعدادی از خطوط نیروی الکتریکی از استوانه خارج شده است، پس  در سطح درونی جسم رسانا وجود دارد .

اگر استوانه با در بسته انتخاب شود خط های نیرو اصلاً نمی توانند از استوانه خارج شوند و وبعد از تماس، بار القایی با بار گلوله خنثی می شودودر سطح بیرونی استوانه بار (+q)  باقی می ماند.

به طور کلی درهر جسم رسانای بار دار  به شکل کاواک (یا مشابه آن ) مثل استوانه ای فاراده (که یک استوانه بسیار بلند و با مقطع باریک است ) .دو سطح مجزا وجود دارد یکی سطح داخلی که هیچ توزیع باری دراین سطح وجود ندارد و دیگری سطح خارجی که تمام بار جسم در  این سطح توزیع  می شود.

پس، سطح داخلی هر جسم رسانا عبارت است از سطحی که بار القایی در آن بعد از تماس با عامل القای بار ،کاملاً خنثی شود وبه اندازه بار القاگر در سطح بیرونی، بار الکتریکی به وجود آید. ورساناهایی از نظر توزیع بار دارای سطح داخلی هستند که ،دهانه ی آنها نسبت به ابعاد جسم بسیار ناچیز باشد.

به طور مثال سطح درونی یک لیوان فلزی معمولی اصولاً نمی تواند از نظر توزیع بار دارای سطح داخلی باشد. بلکه همه نقطه های آن از نظر توزیع بار سطحی خارجی محسوب می شود.

 

 میدان ا لکتریکی داخل یک رسانا؛ حفاظت :

وضعیت زیر را  در نظر بگیرید. بلوکی فلزی را در ناحیه ای که قبلاً در آن میدان الکتریکی یکنواخت وجود داشته است ،قرار می دهیم. پرسشی که می خواهیم به آن پاسخ دهیم این است :میدان الکتریکی در داخل این بلوک فلزی چیست ؟

میدان الکتریکی داخل یک رسانا 

تحت تاثیر میدان الکتریکی خارجی، نیرویی در خلاف جهت به الکترونهای آزاد فلز وارد می آید (چرا در خلاف جهت آن ؟)، بنابراین ،الکترونها تمایل پیدامی کنند که به سمت چپ حرکت کنند (شکل الف ). به این ترتیب، روی سطح سمت چپ بار منفی، وروی سطح سمت راست بار مثبت انباشته می شود. این توزیع باری که میدان خارجی القامی کند، به نوبه خود میدان الکتریکی ایجاد می کند ،و میدان کل در هر نقطه از فضا جمع برداری میدان خارجی E و میدان ناشی از بارهای القایی روی فلز است. چنان که می توان دید، این میدان تمایل دارد که میدان قبلی را در فلز  حذف کند؛ در واقع، در فلز عمل حذف کردن کامل است! در غیر این صورت ،اگر در فلزیک میدان خالص E به وجود می آمد، هنوز هم بر بارهای آزاد نیرو وارد می آمد وآنها همچنان مکان خود را تغییر می دادند تا نیروها از بین بروند، یعنی میدان از بین برود. پس می توان نتیجه گرفت که :

میدان الکتروستاتیکی در داخل رساناها همواره صفر است .

اگر یک بار خالص روی جسم واقع شود، فقط می توان روی لايه ي سطحی آن توزیع شود. چون داخل بلوک رسانا بار وجود ندارد، می توان بخشی از ماده را برداشت وحفره ای ایجاد کرد بی آنکه توزیع بار یا میدان الکتریکی به نحوی درجایی تغییر کند. بنابراین، میدان الکتروستاتیکی در ناحیه ای بدون بار آزاد که به یک سطح رسانای بسته محدود می شود همه جا صفر است. بنابراین، نتیجه می توانیم یک شی را صرفا با پوشاندنش در داخل غلافی رسانا مثلاً ورقه آلومینیومی از تاثیر میدان الکتروستاتیکی محافظت کنیم .

حتی لازم نیست که غلاف الکتروستاتیکی به صورت رسانایی یک پارچه شد یک توری سیمی هم کافی است. دیدیم که پوسته رسانا درونه ي آن را از تاثیر  میدان های الکتروستاتیکی بیرونی حفاظت می کند.آیا چنین پوسته ای ناحیه بیرونی را از اثر میدان های ناشی از بارهای درون پوسته فلزی حفاظت می کند.

در شکل الف) یک پوسته فلزی کروی را مشاهده می کنید که بارQ در مرکز آن قرار دارد اگر پوسته فلزی وجود نمی داشت یک میدان شعاعی E وجود داشت.

 در شکل (ب) میدان های الکتریکی ناشی از این بار و بارهایی که روی سطح پوسته القا می شوند به نحوی اند که در داخل فلز  میدان الکتریکی ناشی از این بارها دقیقاً میدان ناشی از بار مرکزی را صفر کند با همه این ها میدان پوسته صفر نیست

در شكل (پ) اگر پوسته را به زمین وصل کنیم ، بار روی سطح بیرونی باقی نمي ماند ومیدان در ناحیه بیرونی صفر می شود.


باز به سایت ما سر بزنید و نظر بدهید

:: برچسب‌ها: "فیزیک" , "ازمون فیزیک" , "ازمون فیزیک سال دوم " , "سوال فیزیک" , "امتحانات فیزیک" , "سوالات فیزیک" , "فیزیک دان" , "سوالات فصل به فصل فیزیک" , "اموزش فصل به فصل فیزیک" , "اموزش فیزیک" , "راهنمای فیزیک" , "جزوه های فیزیک" , "دانلود جزوه " , "اموزش فیزیک دبیرستان" , "دانلود جزوه فیزیک" , "دانلود نمونه سوال " , "دانلود نمونه سوال فیزیک" , "دانلودجزوات اموزشی فیزیک" , "دانلود جزوات اموزشی ,

مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








سلام می کنم خدمت شما دوست عزیز به سایت ما خوش امدی از شما خواهش مندیم که در قسمت نظر دهید نظر بدهید و باز به این سایت سر بزنید این سایت بیشتر مخصوص فیزیک است ولی چیز های متفرقه مانند چیز هایی برای دانلود یا مطالبی از درس های دیگر نیز در ان وجود دارد بعضی مطالب برای دیدن ان ها رمز گذاشته ایم و اگر کسی رمز ان مطالب را می خواهد در قسمت نظر بدهید می تواند ان مطلبی که رمز دارد و رمز ان مطلب نیز نا معلوم است بگوید که رمز ان مطلب را می خواهد و بعد ما تا هد اقل ۱۲ساعت بعد رمز ان مطلب را به ایمیل ان شخص ارسال می کنیم بیایید فیزیک را بیاموزیم و به دیگران هم با مهربانی درس بدهیم با تشکر فراوان از اقایان پیمان صالحی فرد و محمد حسین صالحی فرد

ایا از این بلاگ راضی هستید


نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان فیزیک و آدرس peymansf.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.

چشمکچشمکچشمکچشمکچشمک

 






آمار وب سایت:  

بازدید امروز :
بازدید دیروز :
بازدید هفته :
بازدید ماه :
بازدید کل :
تعداد مطالب : 95
تعداد نظرات : 4
تعداد آنلاین : 1





صداياب

RSS

Powered By
loxblog.Com